Webbplatsundersökningar

Webbplatsundersökningar är ett viktigt verktyg för att förstå och förbättra användarupplevelsen på en webbplats. Genom att samla in feedback från besökare kan företag och organisationer få insikt i användarnas behov, preferenser och eventuella problem de stöter på under sitt besök.

Webbplatsbesökaren får en fråga om att delta i undersökningen via en popup eller widget på hemsidan, därefter skickas denne vidare till enkäten som innehåller frågor om frågor om användarupplevelsen, design, navigering, samt syftet med besöket.

Vi hjälper er att ta reda på vilka som besöker er webbplats, varför de besöker den samt vad de tycker om webbplatsens innehåll, utformning och funktionalitet!

i-page har lång erfarenhet av webbplatsundersökningar och enkäter. Vi har genomfört webbplatsundersökningar åt en lång rad företag organisationer och myndigheter, både på publik webbplatser och intranät. Med en webbplatsundersökning får ni ett strategiskt beslutsunderlag som hjälper er att förstå era webbplatsbesökare och deras behov

Popupinbjudan

Vi lägger en popup på hemsidan som visar för alla, eller en viss andel av hemsidans besökare. Popuppen kan ställas in så att den visas efter att besökaren vistats en viss tid på hemsidan, eller besökt ett visst antal sidor.

Utfällbar "tyck till" widget

Ett annat alternativ är vi lägger en utfällbar widget i kanten på hemsidan.

iFrame

visa enkäten som en integrerad del av din webbsida. För att anpassa utseendet till sidan kan du, beroende på dina behov,ändra blockets mått.

Resultaret presentars iform av tydliga grafer och diagram. Ni får även resultatpapporter i både Powerpoint och i PDF format, samt rådata i Excelformat

.

  Fördelar med Webblatsundersökningar

  Webbplatsundersökningar hjälper er att förstå era besökare

  Webbplatsundersökningar är ett kraftfullt verktyg för att samla in feedback och insikter från besökare för att förbättra användarupplevelsen och optimera webbplatsens prestanda. Dessa undersökningar används av företag, organisationer och webbplatsägare för att få insikt i besökarnas behov, preferenser och eventuella problem som kan uppstå på webbplatsen. Här är några centrala aspekter av webbplatsundersökningar:
   
  1. Användarupplevelse och Navigering:
  Webbplatsundersökningar är effektiva för att utvärdera användarupplevelsen och navigeringen på en webbplats. Genom att fråga besökare om deras upplevelse kan man identifiera områden där förbättringar behövs för att göra webbplatsen mer användarvänlig och tillgänglig.
   
  2. Feedback om Design och Layout:
  Besökarnas åsikter om webbplatsens design och layout är viktiga för att skapa en tilltalande och funktionell plattform. Webbplatsundersökningar ger möjlighet att få insikt i vad besökarna gillar eller ogillar gällande visuell presentation och användargränssnitt.
   
  3. Identifiering av Tekniska Problem:
  Tekniska problem, såsom laddningstider, buggar eller inkompatibilitet med olika webbläsare och enheter, kan påverka användarupplevelsen negativt. Genom att genomföra webbplatsundersökningar kan man snabbt upptäcka och åtgärda tekniska problem för att säkerställa en smidig upplevelse för besökarna.
   
  4. Måluppfyllelse och Konverteringar:
  Webbplatsundersökningar hjälper till att utvärdera om besökarna når sina mål när de besöker webbplatsen. Det kan vara att genomföra ett köp, fylla i ett formulär eller hitta specifik information. Genom att förstå besökarnas avsikter kan man optimera webbplatsen för att öka konverteringarna.
   
  5. Utvärdering av Innehåll:
  Besökarnas åsikter om webbplatsens innehåll är värdefulla för att skapa relevant och engagerande information. Webbplatsundersökningar ger feedback om vilket innehåll som är mest intressant eller vilka typer av information besökarna letar efter.
   
  6. Respons på Marknadsföring och Kampanjer:
  Om webbplatsen är kopplad till marknadsföringskampanjer kan webbplatsundersökningar ge insikt i hur besökarna reagerar på dessa initiativ. Detta kan hjälpa till att justera marknadsföringsstrategier för att maximera effektiviteten.
   
  7. Anpassning av Funktioner och Tjänster:
  Genom att fråga besökare om deras preferenser och behov kan webbplatsundersökningar bidra till att anpassa och utveckla nya funktioner och tjänster. Detta gör att webbplatsen kan hålla jämna steg med föränderliga användarbehov.
   

  Webbplatsundersökningar är en strategisk metod

   
  Webbplatsundersökningar är en strategisk metod för att skapa en webbplats som inte bara tilltalar besökare visuellt utan också uppfyller deras behov och förväntningar på ett effektivt sätt. Genom att lyssna på besökarna kan webbplatsägare skapa en mer responsiv och framgångsrik digital plattform.
  Popupundersökningar utgör en specifik och direkt metod för att samla in feedback och insikter från webbplatsbesökare. Dessa undersökningar dyker vanligtvis upp som små fönster eller rutor på webbplatsen, antingen som en del av sidans layout eller som tillfälliga överlagringar. Popupundersökningar erbjuder flera fördelar när det gäller att få användarrespons och skapa en interaktiv dialog med besökarna.
   
  En av de främsta fördelarna med popupundersökningar är deras omedelbarhet. Genom att placera en undersökning i direkt anslutning till användarens upplevelse, fångar de ögonblicket när besökaren är mest engagerad eller har interagerat på ett specifikt sätt. Detta kan ge mer relevanta och detaljerade svar eftersom besökaren har färskt i minnet vad de precis har upplevt på webbplatsen.
   
  Popupundersökningar är också användbara för att samla feedback om specifika händelser eller interaktioner, såsom efter avslutad köp, nedladdning av material eller navigering genom en ny funktion. Detta gör det möjligt för företag att få inriktad information om särskilda områden av webbplatsen och identifiera eventuella problem eller framgångsfaktorer.
   
  För att maximera effektiviteten bör popupundersökningar vara välutformade och icke-intrusiva. Det är viktigt att undvika att störa användarupplevelsen eller skapa frustration hos besökare. Genom att erbjuda en tydlig och enkel stängningsmöjlighet för popup-undersökningen ger man användarna möjlighet att välja om de vill delta i undersökningen eller inte.
   
  För att öka svarsfrekvensen kan incitament användas, såsom rabattkoder, tävlingar eller tillgång till exklusivt innehåll. Detta gör det mer lockande för besökare att ta sig tid att svara på frågorna och delge sina åsikter.
   
  Samtidigt är det viktigt att vara medveten om risken för ”undersökningströtthet”. Överdriven användning av popupundersökningar kan leda till att besökare ignorerar dem eller upplever dem som irriterande. Därför är det bäst att använda dem sparsamt och strategiskt för att maximera deras effekt.
   
  Sammanfattningsvis utgör popupundersökningar en snabb och riktad metod för att samla in användarfeedback och förbättra webbplatsens prestanda. Genom att använda dem på ett balanserat sätt kan företag och organisationer få värdefulla insikter som kan användas för att optimera och skräddarsy användarupplevelsen.
   

  Vi har bl.a genomfört undersökningar åt: