Har er hemsida blivit hackad eller smittad av virus? – lugn vi kan hjälpa er!

Har er hemsida blivit hackad eller smittad och avstängd av ert webbhotell så kan vi hjälpa er att återställa den inom en arbetsdag. Vi hjälper dagligen företag att få sina sidor rensade, återställda och uppsäkrade mot framtida hackerangrepp.

Vi återställer och säkrar upp hackade hemsidor

Idag är det tyvärr allt för vanligt att hemsidor, framför allt byggda i WordPress, hackas eller smittas av virus.

Den första frågan man ställer sig är varför är just VI hackade ?
Att få sin hemsida hackad innebär inte att en individ utser just ER hemsida som offer. De flesta hackerangrepp är automatiska (sk. Brute force attacker). Hackare använder precis som sökmotorer robotar (eller sk. bootar) för att söka igenom internet efter sårbara hemsidor, ofta är det webbplatser som inte uppdaterats på länge och har sk. säkerhetshål som angrips. Genom att automatisera processen kan hackare attackera mängder av hemsidor samtidigt och därigenom öka sina odds för framgång.

Det viktigaste man skall tänka på om man vill undvika att få sin hemsida hackad är att alltid ha sidan uppdaterad med de senaste versionerna av publiceringssystemet (WordPress, Drupal , Joomla). Vi erbjuder även tjänster där vi sköter detta åt er- men först och främst är att få upp er hemsida igen a.s.a.p

Mässmaterial  folkhögskola 

.

  Hackad hemsida

  Har ni en hackad hemsida?

  Det är viktigt att agera snabbt om din hemsida har blivit hackad eftersom skadorna kan bli alltmer omfattande ju längre tiden går. Här är några steg du kan följa för att rensa upp efter en hackning:
   
  Identifiera hackningen: Först måste du ta reda på hur hackningen har ske och vad som har ändrats på hemsidan.
   
  Stäng av hemsidan: Om möjligt, stäng av hemsidan så att ingen annan kan göra ändringar eller få tillgång till den hackade sidan.
   
  Säkerhetskopiera: Gör en säkerhetskopia av hemsidan och databasen så att du har en version att återställa till om något går fel under rensningsprocessen.
   
  Rensa upp: Radera alla skadliga filer och återställ ändringar som har gjorts av hackaren.
   
  Ändra lösenord: Byt lösenord för alla användarkonton och säkerställ att starka lösenord används.
   
  Säkerhetsuppdatera: Se till att alla mjukvaruversioner och säkerhetspatcher är uppdaterade.
   
  Övervaka: Fortsätt att övervaka hemsidan för att se till att den inte blir hackad igen.
   
  Det kan vara svårt att rensa upp efter en hackning själv, så om du inte känner dig bekväm med detta kan det vara en bra idé att anlita en professionell säkerhetsexpert för att hjälpa dig.
  Söker ni hemsida till fast pris så har ni kommit rätt.
  Kontakta oss för att veta mer

  Vi reparerar hackade hemsidor

Om er hemsida blvit hackad:

Vad måste ni göra först

Det första ni behöver göra är att kontakta ert webbhotell och be dem göra en virus scanning av hemsidan. Ni får sedan en lista över de filer som är smittade av virus eller malaware. Detta är något som alla webbhotell hjälper till med gratis.

Därefter behöver ni ta fram inloggningsuppgifter till webbhotellets kontrollpanel, eftersom vi behöver detta för att komma åt sidan. Sedan kan vi ta över.

Vad gör vi?

1. Det första vi gör är att analysera angreppet
– Vilken typ av angrepp rör det sig om (virus, malware eller annat)
– Hur omfattande är angreppet
– Hur stor är skadan på hemsidan

2. Därefter går våra tekniker in och raderar de skadliga koderna och filerna (naturligtvis tar vi först en backup)

3. Sedan byter vi alla lösenord (databas och admin) och säkerställer att hackaren inte skapat några nya användarkonton.

4. När sidan är rensad vill webbhotellet ofta göra en revidering för att se om sidan är fri från virus innan de kan öppna den igen. Om det är en WordPress sida vill de dessutom säkerställa att allt uppdateras till de senaste versionerna (WordPress, plugins och tema)

5. När sidan är öppnad får ni konkreta rekommendationer och hjälp av oss hur ni kan förhindra framtida angrepp.  Till sist tar vi en backup på allting

Vår normaltaxa är 3.900:-+ moms för en normalstor hemsida.  Dock måste vi först göra en analys av angreppets omfattning innan vi kan ge ett exakt pris

Vi vet hur frustrerande det är om en hemsidan ligger nere eller blivis suspenderad av webbhotellet.
Därför prioriterar vi alltid dessa jobb och i de allra flesta fall är sidan rensad och uppe igen samma dag. Lite beroende på angreppets omfattning och vilket webbhotell ni använder, eftersom vissa webbhotell har snabbare support än andra.

Gör offertförfrågan