Mobilsimulator2017-10-27T10:36:08+02:00

Google inför mobile first under 2017

Är er hemsida mobilanpassad? – annars riskerar den att sjunka i sökresultaten

I år byter Google sitt sökindex från dator till mobil. Detta innebär att Google tycker det  är viktigare att en hemsida fungerar bra i mobil än på dator. Redan sedan 2014 har mobilanpassning varit en av Googles parametrar när de rankar hemsidor, men i år blir mobilanpassning alltså ännu viktigare. Hemsidor som inte är mobilanpassade kommer att sjunka rejält i Googles sökresultat.

En hemsida som inte är mobilanpassad fungerar ofta dåligt i en mobil webbläsare det har du säkert märkt själv.Risken är därför mycket stor att sidan förlorar besökare. Varje förlorad besökare på hemsidan kan vara en förlorad potentiell kund. Det skapar även badwill hos befintliga kunder, anställda eller samarbetspartners eftersom en icke mobilanpassad hemsida idag anses omodern.

I dag görs över 50% av alla Googlesökningar från mobil eller surfplatta och den siffran lär knappast minska.

Är er hemsida mobilanpassad? Syns allt på skärmen eller måste man scrolla åt sidan för att se texter och bilder? 

Testa er hemsida i vår mobilsimulator här brevid. Ett annat tips är att använda Googles eget verktyg som du hittar här

Vi arbetar med mobilanpassning av hemsidor och att bygga nya hemsidor i responsiv design.

Har ni en hemsida som fungerar dåligt i mobiltelefoner så har vi några olika lösningar. Antingen bygger vi om den helt i responsiv (mobilanpassad) design. Eller så behåller vi utformning och innehåll, men gör sidan mobilanpassad (responsiv). Den får då en mobil meny och bilder/ texter anpassas automatiskt efter skärmstorleken.

Vad kan vi erbjuda
Gör en offertförfrågan

[IPHONE_SIMULATOR]